Sådan bliver du vaccineret

Alle i Grønland får tilbud om gratis vaccination.

 1. Du bliver tilbudt vaccinen
 2. Du bliver vaccineret.
  • Du får tildelt en tid, hvor du skal møde op på vaccinationsstedet, eller møder op en dag hvor der tilbydes vacciner til din målgruppe.
  • Du får vaccinen i musklen på overgangen mellem skulder og overarm. Det vil være sundhedspersonale, der vaccinerer dig. Der vil altid være en læge, der har overordnet ansvar for vaccinationerne.
  • Efter vaccinationen skal du vente til observation i nærheden i minimum 15 minutter, så sundhedspersonalet kan hjælpe dig, hvis du skulle få en allergisk reaktion.
  • Ved 1. vaccinestik får du enten information om, hvornår du indkaldes til 2. vaccinestik, eller du kan møde op på en vaccinedag for 2. vaccinestik for din målgruppe.
 3. Vaccinen virker
  • Afhængigt af den konkrete vaccine, vil vaccinen har fuld effekt 7-15 dage efter 2. stik.

Det anbefales at alle, der får tilbud om at få vaccine mod COVID-19, tager imod tilbuddet – for egen og samfundets skyld. Da vaccinationerne kræver omfattende logistik og administration, herunder opbevaring af vaccinerne under særlige forhold og rekruttering og oplæring af sundhedspersonale, tilbydes vaccination kun på specifikke datoer i hver by/bygd.

Hvis du er blevet forhindret i at nå frem, kan du blive vaccineret, når der igen er vaccinationer i din by. Hvis vaccinationerne i din by eller bygd er færdige, kan du kontakte det lokale sundhedscenter for at høre, hvornår der er opsamlingsvaccinationer.

Du kan få mulighed for at blive vaccineret i en anden by/bygd, hvis du finder dig i den by/bygd på det tidspunkt, hvor din aldersgruppe vaccineres.

Sidste opdateret