Covid 19-imut misisortinneq

Kingullermik nutarterneqarpoq

Nalunarutini nutaani – nal. ak. 48-it iluanni covid 19-imut misissortissimanermi tunillatsissimannginnermut uppernarsaatillit pinnatik, imerniartarfinnut,- kulturimut tunngasunik aaqqisuussinernut-, illup iluani silamilu periarfissanut assigisaannullu ornigunniaraanni, covid-19-imut tamakkiisumik akiuussutissinneqarsimanissaq piumasaqaataavoq.

Tamatumunnga atatillugu covid-19-imik tunillatsissimanermut ersiuteqartut tunillatsissimassunullu qanimut attaveqarsimasut misissuisoqassatillugu salliunneqarnissaat pisortanit erseqqissaatigineqarpoq. Taamatuttaaq nunatsinnut tikittut akiuussutissinneqarsimanngitsut allallu peqqinnissakkut naliliivigineqarneq tunngavigalugu tunillatsinnissamut immikkut aarlerinartorsiortutut isigineqartut salliunneqassapput.

Allalli suli akiuussutissinneqarsimanngitsut ilaatigut imerniartarfimmut neriniartarfinnut ilaalu ilanngullugit siunertaralugu covid-19-imut misissortikkusuttut taamaalillutik periarfissaqarpat aatsaat misissortissinnaassapput.