Nu kan 5 til 11-årige blive vaccineret

Sidste opdateret

Da det vurderes som både sikkert og effektivt for børn at modtage vaccinen, tilbydes børn i alderen 5-11 år nu vaccination mod COVID-19. Første vaccinationer til aldersgruppen bliver tilbudt i Inussivik fredag den 14. januar.

Vi anbefaler vaccination af børn, da det vil give os bedre kontrol med epidemien, nu hvor vi især ser stigende smitte blandt yngre børn. Selvom børn sjældent bliver alvorligt syge af COVID-19, vil det være med til at bryde smittekæden og dermed beskytte andre. Det vil nedbringe smitten i samfundet, så vi undgår at belaste sygehusene mere end nødvendigt, og vi kan bevæge os mod en mere normal hverdag”, siger landslæge Henrik L. Hansen

Værd at vide om vaccination af børn:

  • Børn vil få tilbudt vaccinen fra Pfizer-BioNTech, som er godkendt til aldersgruppen 5-11 år. Børn får en mindre dosis af vaccinen end voksne.
  • Børn skal vaccineres to gange for at få den bedste beskyttelse. 2. stik skal gives ca. 3 uger efter det første. Der er på nuværende tidspunkt ikke konkrete planer om, at børn skal have 3. stik.
  • Der er ikke rapporteret andre bivirkninger blandt børn, end dem man kender fra vaccination af børn på 12-15 år og voksne.

Hvornår kan mit barn blive vaccineret?

  • Både dato og sted for vaccination af børn i alderen 5-11 år vil blive meldt ud på vaccinationsplanen på corona.nun.gl
  • Bemærk, at der skal en forælder/en forældremyndig til barnet med til vaccinationen, som kan give samtykke til, at barnet må blive vaccineret.

Mere information

Find mere information om vaccination til børn på 5-11 år her.

Du kan også læse pjecen til forældre.