Qaqugukkut peqqissillutit nalunaarsinnaavit?

Kingullermik nutarterneqarpoq

COVID-19-imik tunillatsissimaguit angerlarsimaannassaatit, peqqissillutit nalunaarsinnaanngornissavit tungaanut. Qaqugukkut peqqissillutit nalunaarsinnaanngornissat taamaasillutillu angerlarsimaannaqqusaajunnaarnissat, ersiuteqarnersutit apeqqutaassaaq.

Uani maleruaqqusat nalinginnaasut atuarsinnaavatit.

Corona Hotline innuttaasunit COVID-19-imik tunillatsissimasunit attavigineqaqattaarput, innuttaasut saaffiginnittut isumaqarput antigentestimik negativiusumik aatsaat takutitsisinnaagunik peqqissillutik nalunaarsinnaasut. Tamanna eqqortuunngilaq. Antigentest atorlugu imminut peqqissisutut nalunaartoqarsinnaanngilaq. Misiliutit qaammatit pingasut tikillugit positivimik takutitsisinnaasarmata, aamma peqqissereersimagaluaraanni.

Pisortatigoortumik maleruaqqusat malittuaannakkit, taakku uani nittartakkami nassaarisinnaavatit.