Ullumikkumiit sassaallertarfinni matusiartarnerit atorunnaarsinneqarput

Kingullermik nutarterneqarpoq

Namminersorlutik Oqartussat nalunaarutaanniittumi allannguut naapertorlugu unnuap qeqqaniit sassaallertarfiit matujaartarunnaarput.

Ima paasillugu, sassaallertarfiit soorlu imerniartarfiit neriniartarfiit ulloq 2. februar nal. 22.30 matusarunnaassapput.

Naak sassaallertarfinni siusinnerusukkut matusarfiit allannguutaat atorunnaarsinneqaraluartut, imigassanik aalakoornartortalinnik nioqquteqartarneq suli kommunini pingasuni inerteqqutaavoq (Kommune Kujalleq, Kommuneqarfik Sermersooq aamma Kommune Qeqertalik). Ima paasillugu, sassaallertarfiit, pisiniarfiit il.il. kommunini pineqartuni imigassanik aalakoornartortalinnik sassaallertoqaqqusanngilaq aamma nioqquteqartoqaqqusaanngilaq.

Kommuni Kujallermi aamma Kommuneqarfik Sermersooq-mi imigassanik aalakoornartortalinnik nioqquteqartarnermut inerteqqutaagallartoq pillugu nalunaarummi uani Naalakkersuisut – Saqqummiussineq toorlugu atuarneqarsinnaavoq.

Kommuni Qeqertalik aamma Kommuneqarfik Sermersooq-mi imigassanik aalakoornartortalinnik nioqquteqartarnermut inerteqqutaagallartoq pillugu nalunaarummi uani Naalakkersuisut – Saqqummiussineq toorlugu.