Juullikkunni Nuummiit angalaniartunut

Kingullermik nutarterneqarpoq

Akiuussusertissimanngitsut marlunniik qummut ukiullit Nuummiit illoqarfimmut allamukarniartut PCR atorlugu aallarnissaq sioqqullugu 48-tiimit misissortissimasussaapput. Nuummi misissortikkiartortarfik 24.-26. Aamma 31. December 2021 matoqqassaaq. Taamaammat 25. December 2021 3. Januar 2022 ilanngullugu misissorteqqaarsimanissaq piumasaqaataanngilaq.

Akiuussusertissimanngitsullu marlunniik qummut ukiullit ornitaminnut tikikkaangamik mattusimasassapput. Mattusimaneq ingerlanneqassaaq tunillatsissimanngineq uppernarsarneqarnissaata tungaanut. Tamannalu uppernarsarneqarsinnaavoq misissortereernermi akissut soqanngippat imaluunniit ullut 14-it mattusimareernerup kingorna coronamut ersiuteqanngikkaanni.

Tamakkiisumik akiuussusertereersimasut piumasaqaatit atuuttut naapertorlugit misissorteqqaanngikkaluarlutik aamma mattusimaqqaanngikkaluarlutik angalasinnaapput.