Taamaammat innuttaasut arlallit Danmarkimi akiuussuserneqarnissamik neqeroorfigineqarput

Kingullermik nutarterneqarpoq

2021-imi septembarimi novembarimilu paasissutissat inunnut ataasiakkaanut tunngasut pillugit isumannaallisaanerup unioqutinneqatsiarsimanera Peqqinnissaqarfimmit paasineqarpoq. Danmarkimi Statens Serum Institutti innuttaasut kalaallit COVID-19-imut akiuussutissinneqarnissaannut qaaqqusivoq. Statens Serum Instituttip coronamut akiuussutissinneqarsimanermut uppernarsaammik (coronapas) kalaallinut innuttaasunut tunniussinissaanut atatillugu paasissutissanik atuinissamik isumaqatigiissummi pineqartut inuttut normui pigineqarput. Tamannali nunatsinni Peqqinnissaqarfimmit isumagineqareermat innuttaasut COVID-19 -imut akiuussutissinneqarnissamut Danmarkimi pisortanit qaaqquneqartussaanngikkaluarput. 

Paasissutissanik ingerlatitseqqiineq innuttaasut pisinnaatitaaffiinik paasissutissanilluunniit navianartorsiortitsisimanngitsutut naliliivigineqarpoq. Paasissutissanilli suliaqarneq innuttaasuni -qaaqqutinnerugaluamik ilaginnaannaaqqusani – anikitsumik kalluaasimavoq paatsiveerusimaartitsissimallunilu.