Nakorsiartarfimmi Covid-19-imut akiuussutissamik kapitittoqarsinnaalerpoq

Kingullermik nutarterneqarpoq

Nuummi covid-19-imut akiuussusersuineq sumiiffinni assigiinngitsuni ingerlanneqartarsimavoq, kisiannili maanna kapitinniartunit siuleriittartut amerlajunnaarmata, Dronning Ingridip Napparsimmavissuani nakorsiartarfiup iniutaani aalajangersimasumik kapuisoqartalerpoq.

Sapaatit akunneranni matumani (sap. ak. 40) pingasunngornermi 6. oktobarimi aamma sisamanngornermi 7. oktobarimi nal. 16.00 aamma 17.00 akornanni nakorsiartarfimmi kapitissinnaavutit. Sapaatit akunnerata tulianiit (sap. ak. 41) siunissamut ataasinngornermiit sisamanngornermut nal. 16.00 aamma 17.00 akornanni ammasalissaaq. Ornigullutit utaqqisarfimmut igiinnassaatit aamma normumik tigusisariaqanngilatit.

Covid-19-imut akiuussutissinneqarnissaq

Akiuussutissamik kapitinnissamut akuersinissaq Peqqissutsimut Oqartussaasunit inassutigineqarpoq, Covid-19-imik tunillatsinnissamut aamma napparsimarululernissamut illersuutaammat qaffasissoq. Inuit amerlanerusut kapitippata tunillatsittut ikinnerusussaapput, aammalu tuniluunneq nakkutigineqarnerusinnaavoq. Kapitinnissaq akeqanngilaq, neqeroorfigineqartullu tamarmik akursinissaat inassutigaarput.