Aallarnerit assigiinngitsuni arlalinni ilaasut angerlarsimaannaqqusaasut

Kingullermik nutarterneqarpoq

Ulloq unnuarlu kingullermi Tasiilami tunillatsissimasut marluk paasineqarput. Taakku Danmarkimiit Island aqqusaarlugu Tasiilamut angalasimapput, tikinnermiillu ullut tallimassaani misissortinnermi tunillatsissimasut paasineqarsimalluni. Taamaammat Islandimiit aamma Kulusummiit Tasiilamut angalasimasut, aallarnernilu pingasuni ilaasimasut tunillatsissimasut qanillisimapput.

Inuit aallarnerni ataani allattorneqarsimasuni ilaasimasut angelarsimaannaaqqusaapput:

  • Reykjavikimiit Kulusummut septembarip 25-ani timmisartumut FI103-mi nal. 12.30 ilaasimasut
  • Kulusummiit Tasiilamut septembarip 25-ani timmisartumut GL 1695-mi nal. 14.05 ilaasimut
  • Kulusummiit Tasiilamut septembarip 25-ani timmisartumut GL 1697-mi nal. 14.55 ilaasimasut

Taakku arfininngornermi septembarip 25-ani tunillatsissimasumut qanillisimammata angerlarsimaannassapput, oktobarillu tallimaani misissortissallutik. Una nalunaarut inunnut Corona pillugu Allattoqarfimmit toqqaannartumik attavigineqarsimanngitsunut saaffiginnissutaavoq.