Upernavimmi COVID-19-imik tunillatsissimasut pingasut – Tasiusarmiut tamarmik misissorneqarnissaat neqeroorutigineqarpoq

Kingullermik nutarterneqarpoq

Upernavimmi tunillatsissimasut qanimut attaveqartut marluk COVID-19-imik tunillatsissimasut ullumi paasineqarpoq, tamarmillu ippassarli angerlarsimaannalereersimallutik. Tunillatsissimasut pingajuat tunillatsimasunut toqqaannartumik attaveqartuunngilaq. Tuniluunnerup paasiniarnera ingerlanneqarpoq.

Inuit pingasut COVID-19-imik tunillatsissimasut tallimanngornermi Upernavimmi paasineqarput. Tasiusami katerisimaanermi tuniluuttoqarsimanera tuniluunnerup paasiniarnerata takutippaa, taamaammaat katerisimaarnermi najuussimasut tamarmik Corona pillugu Allatseqarfimmi attaveqarfigineqaleruttorput.

Tasiusami innuttaasut tamarmik misissortinnissamik neqeroorfigineqarput, tamanna arfinningorpat juulip 24-ani 2021 nal. 12.30 Kiffartuussivimmi ingerlanneqassaaq.
Upernavimmi innuttaasut ersiutillit misissorneqarnissaannik neqeroorfigineqarput, tamanna arfininngornermi juulip 24-ani 2021 nal. 09.00-up 12.00-ullu akornanni Peqqissaavimmi ingerlanneqassaaq. Misissortinniaraanni oqarasuaatikkut 96 49 13-mut sianernikkut piffissamik inniminniisoqassaaq.

Misissortikkiartortut tamarmik qanermut assiaquteqarnissaat qanillinaveersaarnissaallu kaammattuutigineqarpoq.

Tunillatsissimasumut qanillisimasut angerlarsimaannassapput
Tunillanneqarsimasumut qanillisimasut ullut arfineq-marluk angerlarsimaannassapput, ullullu arfineq-aappassaanni misissortinnikkut tunillatsissimannginnerat uppernarsarneqarnissaata tungaanut angerlasimaannartussaallutik.

Kikkut tamarmik qanillinaveersaarnissaat kaammattuutigineqarpoq, taamaaliornikkut tunillatsissimasumut qanimut attaveqartut ikinnerpaaffissaaniitinneqarsinnaammat.

Ilutigalugu innuttaasut ersiuteqarnerlutik eqqummaariffigissagaat kiisalu innersuussutit nalinginnaasut malinnissaat kaammattuutigineqarpoq.

Qanillinaveersaarit, assatit asakulakkit, tangajussatillutit/quersussatillutit talivit peqittarfianut tangajorit/quersorit, ersiuteqaruit imalunniit COVID-19-imik tunillatsissimasumut qanillisimaguit angerlarsimaannarit misissortikkiartorlutillu.