Tikittunut piumasaqaatit nutaat: PCR-test 48 tiimit inorlugit pisoqaassuseqassaaq

Kingullermik nutarterneqarpoq

Ataasinngorneq juulip 19-ianniit ilanngullugulu Kalaallit Nunaannut tikittussat tamarmik PCR-testimik tunillatsissimannginnermut uppernarsaammik takutitsisinnaasariaqarput, 48 tiimit inorlugit pisoqaassusilimmik. Innuttaasut tamakkiisumik kapitereersimasut aamma PCR-testimik negativimik takutitsisariaqarput.

Piffissami kingullermi coronamik tunillatsissimasut annikinnerpaaffissaaniitinniarlugit, tikittussanut malittarisassat maanna sukaterneqarput. Imaappoq, tikittussat tamarmik – aamma tamakkiisumik kapitereersimasut – PCR-testimik negativimik takutitsisinnaasariaqarput, 48 tiimit inorlugit pisoqaassusilimmik.

Peqatigitillugu inuiaqatigiinni akisussaaqataaneq sakkortuumik kaammattuutigineqarpoq, misissortereernerup aallarnerullu akornanni pisariaqanngitsumik inunnut allanut attaveqarnaveersaarnikkut.