Booster-vaccination for 18 til 39-årige i Nuuk

Sidste opdateret

Flere sundhedscentre i landet er allerede i gang med at give booster-vaccination til den udvidede aldersgruppe. Nu er turen kommet til hovedstaden.

Tiltaget bliver skudt i gang med to særlige vaccinationsdage i Inussivik onsdag den 12. og torsdag d. 13. januar. Efter planen bliver tilbuddet om booster-vaccination derefter en del af de faste vaccinationstilbud ved Dronning Ingrids Sundhedscenter.

”Vi er kommet rigtig godt i gang med booster-vaccinationerne i de andre byer og rundt langs kysten, og jeg håber bestemt at vi kan opnå samme tilslutning her i Nuuk. Vi anbefaler klart, at de 18 til 39-årige også tager imod booster-vaccinen. Effektiviteten på en vaccination falder nemlig med tiden, og der er behov for en 3. vaccination for at opretholde bedst mulig beskyttelse mod smitte og for at undgå alvorlige sygdomsforløb. Det er også derfor at der er en gyldighedsperiode for de vaccinationer der fremgår i coronapas-appen. På et tidspunkt vil de simpelthen ikke være gyldige længere, og så bliver coronapasset ugyldigt, ved mindre man har fulgt op med boostevaccination,” fortæller landslæge Henrik L. Hansen.

Værd at vide om boostervaccination:
Booster-vaccination kan ske tidligst 4 måneder og 2 uger efter 2. stik. Du vil blive tilbudt den samme vaccine som ved de første to stik.

Til booster-vaccination med Moderna anvendes den halve dosis som ved den primære vaccination

Der er overordnet meldt om færre og mildere bivirkninger ved booster-vaccination

Hvor og hvornår kan jeg få min booster-vaccine?
Både dato og sted for booster-vaccination bliver meldt ud på vaccinationsplanen på corona.nun.gl.

Mere information
Find mere information om booster-vaccination på corona.nun.gl