Vejledning til erhvervsdrivende: Sådan kan du tjekke dine kunders vaccinationsstatus

Sidste opdateret

Med Selvstyrets bekendtgørelse om restriktioner for hele landet, er der fra 6. december 2021 krav om, at borgere skal være færdigvaccineret mod Covid-19 eller have en negativ PCR- eller antigentest, der er højest 48 timer gammel, hvis de vil opholde sig i lokaler med offentlig adgang.

Kravene gælder som udgangspunkt i hele landet, men i byer og bygder, hvor der ikke er mulighed for at blive testet, gælder kravet kun, hvis der er aktiv smittespredning i byen eller bygden.

De nye restriktioner betyder bl.a., at borgere på 12 år eller derover skal kunne fremvise gyldig dokumentation for vaccinationsstatus eller negativ test, hvis de vil gå på restaurant, besøge museer, tage til frisøren eller lignende.

De virksomheder og institutioner mv., der har lokaler med offentlig adgang, spiller en vigtig rolle i at sikre, at disse restriktioner rent faktisk bliver overholdt. Ved at sikre, at kravet om dokumentation efterleves, er de med til at minimere smittespredning i samfundet.

Som en hjælp, er der udarbejdet en række retningslinjer til virksomheder og institutioner mv., som skal leve op til bekendtgørelsens bestemmelser. Retningslinjerne er vejledende i forhold til, hvordan der kan foretages kontrol af kunder og besøgendes dokumentation.

Her finder du retningslinjerne, som bl.a. indeholder gode råd til, hvordan I kan indføre kontrollen på jeres arbejdsplads.

Det anbefales desuden, at der er tydelig information ved indgangen til lokalet. Du finder plakater her.

Du kan læse pressemeddelelsen om restriktionerne her.