Coronapas atorunnaalerpoq

Kingullermik nutarterneqarpoq

Aqagu, tallimanngorneq 4. februaari aallarnerfigalugu sumiiffinnut tamanit iserfigineqarsinnaasunut, soorlu imerniartarfinnut, timigissartarfinnut nujalerivinnulluunniit isernialeruit Coronapas takutittariaarutissavat. Tassami akiuussuserneqarsimanermut uppernarsaateqarnissamut piumasaqaat nuna tamakkerlugu atorunnaassaaq.

Ininut tamanit iserfigineqarsinnaasunut killilersuutit allat suli atuutissapput. Suli qanermut assiaquteqassaatit, aammalu inini inuit qatserisartoqarnermi akuerisaasut amerlassusissaat affaannaassapput.

Inuit akiuussuserneqarsimanngitsut imaluunniit booster-imik kapitissimanngisut suli kapitinnissamut kaammattorneqarput. Tassami akiuussutissaq Coronamik tunillatsissimagaanni napparsimarululernissamut illersuutaalluartussaavoq.