Coronamut killilersuutit nutaat kinguneraat bar-inut, neriniartarfinnut il.il. matusarnerit nutaat

Kingullermik nutarterneqarpoq

Uani sapaatip akunnerani marlunngornermi maleruagassat nutaat atuutilersinneqassapput, tamatuma kinguneraa sapaatip akunnerata ullui tamakkerlugit piffissami nalunaaqqutaq 22:00 05:00 tungaanut sassaallertarfiit matoqqasarnissai. Maleruagassat taakku aqagumiit 11. januar 2022 aallarnerfigalugu ullullu 14-nit atuutinneqassapput.

Sassaallertarfiit tassaapput:

  • Nerisassanik, imigassanik, tupanilluunniit isersimalluni atugassat (bar-ini, neriniartarfinni, diskotek-ertarfinni, unnuakkut klubbini il.il.)
  • Tuniniaaneq ingerlanneqartillugu, taamaattorli tuniniaaneq pingaarnertut siunertaanani (soorlu hotelit-utaqqisarfiani) ammasarsinnaapput taamaattorli piffissami pineqartumi nerisassanik, imigassanik tupanilluunniit tuniniaaqqusaanngillat.

Paasisaqarnerorusukkuit immikkoortortami pisortaq Martin Pedersen, e-mail mrpd@nanoq.gl imaluunniit oqarasuaat +299 34 66 18 attavigiuk.