Nunap killeqarfiisa iluini angalanissanut piumasaqaatit

Kingullermik nutarterneqarpoq

Nunap killeqarfiisa iluini angalanissanut uku atuuttussanngortinneqarput:

  • Inuit, illoqarfimmiit nunaqarfimmiilluunniit nunap killeqarfiisa iluini sumiiffimmut allamut angalasut tamakkiisumik akiuussuserneqarsimassapput, imaluunniit misissortinnerminni tunillatsissimannginnermut uppernarsaammik sivisunerpaamik nal. ak. 48-nik pisoqaassusilimmik takutitsisinnaassallutik.
  • Inuit marluk sinnerlugits ukiullit illoqarfimmit nunaqarfimmilluunniit misissuinissamik periarfissaqarfiunngitsunit angalasut apuuffissaminnut apuunnerminniit ulluni 14-ini imaluunniit misissortinnermi tunillatsissimannginnerup uppernarsarneqarnissaata tungaanut angerlarsimasussaatitaapput. Apuuffimmi misissortinnissaq periarfissaqanngippat angerlarsimasussaaneq ullunik 14-inik sivisussuseqassaaq.
  • Inuit angerlarsimasussaatitaasut aaqqissuussinernut katersuunnernullu peqataaqqusaanngillat. Kisianni qanermut kiinnamulluunniit assiaquteqarunik ulluinnarni atugassanik pisiniarfinnut pisariaqartitaminnik pisiniarlutik isersinnaapput.