Danmarkimi katsorsartittunut: Akiuussutisseqqinneqartussaavit?

Kingullermik nutarterneqarpoq

Danmarkimi katsorsartippit, aammalu danskit napparsimmavianit pingajussaannik kapitissasutit innersuussutigalugu nalunaarfigineqarpit? Taamaappat najukkanni peqqissaavimmi tullianik kapuisoqalerpat allagaq nassarlugu ornigugit.

Napparsimasut ikittunnguit, assersuutigalugu Danmarkimut kemo-rtikkiartortussat ulluni makkunani pingajussaanneerlutik kapitittariaqarnertik pillugu nalunaarfigiortorneqarput, kisiannili nalunaarutit taakku kalaallit peqqinnissaqarfiannut nassiunneqarsimanngillat, taamaattumillu napparsimasut aggersarneqarnissaat periarfissaqarfigineqanngilaq. Tamanna peqqutigalugu kaammattorneqartut tamarmik namminneerlutik saaffiginneqquneqarput.

Najukkanni peqqissaavik qanoq iliorlutit attaveqarfigisinnaanerlugu takujuk, uani:

https://www.peqqik.gl/Kontakt/Sundhedscentre?sc_lang=kl-GL