Grønland åbner op for krydstogtsturisme

Sidste opdateret

Endnu en Corona-restriktion forsvinder. Fra den 2. marts vil der igen muligt at indrejse til Grønland med skib for personer, der er færdigvaccineret eller bosiddende her i landet.  Hidtil har passagerskibe kun måtte anløbe Grønland, hvis skibet har været til havs i 14 dage, uden at anløbe havne i udlandet, Færøerne eller Danmark eller modtage passagerer herfra.  Fiskeskibe er dog undtaget krav om vaccinationsdokumentation.

Ved åbne for passagersejlads allerede nu vil Naalakkersuisut sikre, at dette år krydstogtssæson ikke bliver påvirket af Coronarestriktioner.  Med de nye regler er den eneste rejsebegrænsning at personer, der ikke bor i Grønland, skal være færdigvaccineret før ankomst til Grønland. Den restriktion gælder foreløbigt frem til den 2. juni 2022.  

”Naalakkersuisut er rigtig glade for at vi nu kan lempe på endnu et coronarestriktion. Denne lempelse har en stor betydning for turismen i Grønland, da der nu kan åbnes op for at krydstogtskibe kan besøge Grønland. Det betyder også at turismebranchen her i landet nu kan planlægge modtagelsen af de udenlandske turister.” siger Naalakkersuisoq for Handel og Erhverv, Pele Broberg.

”Det glæder mig at vi er kommet så tæt på en normalisering af samfundet igen, dog har vi valgt at bibeholde vaccinationskravet for indrejsende, som ikke har bopæl i Grønland. Naalakkersuisut har valgt at forlænge vaccinekravet indtil det findes sundhedsfagligt forsvarligt at lempe denne sidste restriktion” siger Kirsten L. Fencker. Afsluttende oplyser Kirsten L. Fencker at, ”Jeg vil understrege at det at vi fjerner restriktionerne ikke er ensbetydende med at coronapandamien er et overstået kapitel. Der sker stadigvæk smittespredning og vi overvåger forsat udviklingen og er klar med at genindføre restriktioner hvis det måtte blive nødvendigt”.

For nærmere information kontakt departementschef Nike Berthelsen på e-mail nike@nanoq.gl eller telefon +299 34 66 90.