Smitteopsporingen udfordret af de mange positive test svar

Sidste opdateret

Der arbejdes i disse dage på højtryk både i testcenteret i Nuuk, i centrallaboratoriet og i Coronamik Akiuineq.

Smitteopsporingen er udfordrede af de mange positive test svar, der er i disse dage. Det vil ikke være muligt for smitteopsporingsenheden at kontakte alle smittedes nærkontakter telefonisk, der er derfor brug for at smittede borgere tager et medansvar for at orientere nærkontakter. 

Dine nære kontakter skal identificeres og informeres

De personer, som du kan have smittet, skal identificeres og informeres. Du skal derfor straks orientere dine nære kontakter om, at du er smittet. Hvis din nærkontakt ikke er færdigvaccineret, skal vedkommende gå i karantæne og blive testet på 7. dagen for eksponering af smitte. Hvis din nærkontakt er færdigvaccineret, behøver vedkommende ikke at gå i karantæne hvis der ikke er symptomer, men skal testes på 4. og 7. dagen for eksponering af smitte.

 Det er vigtigt, at du selv går i gang med at kontakte dine nære kontakter og ikke venter på, at Coronaopsporingen ringer dig op. Du skal også hurtigst muligt informere din arbejdsgiver om, at du er smittet med coronavirus. Din arbejdsgiver skal gå i gang med at identificere dine nære kontakter på arbejdspladsen.

Se endvidere oplysninger på https://corona.nun.gl/da/smitte-og-symptomer/hvis-du-er-naer-kontakt/

Forlænget svartid på corona-test

Centrallaboratoriet har både den 29. december og den 30. december modtaget et rekord stort antal podninger. Der arbejdes på højtryk både dag, aften og nat for at få analyseret disse, men der må forventes forlænget svartid i disse dage. Såfremt der er et negativt svar på testen, vil dette blive givet via SMS, når det foreligger.