Beklagelig fejl: Personer i testkøen blev afvist – mulighed for dispensation

Sidste opdateret

En række personer, der stod i kø til en Coronatest i Nuuk har i dag oplevet at blive afvist, da testcenteret lukkede dørene klokken 13.00.

”Jeg skal beklage meget at flere et gået forgæves til testcenteret. Vores normale praksis er at teste alle der er mødt op før klokken 13.00, og jeg vil nu sikre at den praksis bliver overholdt fremover”, siger Ella Skifte,

Køerne havde i dag vokset sig lange på grund af problemer med internetforbindelsen i Inussivik, og ved en fejl blev testcenteret lukket mens der stadig stod personer i køen.  Der stod omkring 80 personer i den indendørs kø, da dørene blev lukket.

Uvaccinerede der skal rejse i morgen, har brug for testen til for at komme ombord på deres fly, derfor er der mulighed for at kontakte en midlertidig vagttelefon, som vil udarbejde dispensationsdokumentation for de personer, som har brug denne til at rejse i morgen 21. december 2021. Kontakt den midlertidige vagttelefonen på 590801 frem til kl. 22 i aften 20. december 2021 for at anmode om dispensation.