Omikron sætter fart på den 3. vaccine i hele landet

Sidste opdateret

Den nye Coronavariant Omikron breder sig med rekordhastighed over hele verden. Den er væsentlig mere smitsom som Deltavarianten og den kan muligvis snyde sig uden om vacciner der ikke er givet for nyligt. Omikron-varianten må også forventes at komme til Grønland snart og derfor at myndighederne gået i gang med at forberedes sig på det uundgåelige.

”Der er ikke et spørgsmål om Omikron-varianten kommer til Grønland. VI vil få den nye variant og vi vil få den inden for få uger. Derfor er vi nødt til at tilpasse vores vaccinationsstrategi og fokuser på at tilbyde en tredje dosis til alle på 40 år og ældre, da det er dem der får de alvorligste sygdomsforløb”, siger Landslæge Henrik L. Hansen.

I går meddelte den danske sundhedsstyrelse at den nu anbefaler at det tredje stik gives til personer på 40 år og ældre allerede efter fire en halv måned og ikke efter seks måneder og to uger som hidtil. Baggrunden for den anbefaling er, at undersøgelser har vist at vaccinernernes effekt aftager over tid, men en tredje dosis forventes at beskytte mod alvorlig sygdom som følge af smitte med Omikron-varianten. Landslægeembedet har anbefalet Naalakkersuisut at indfører de samme retningslinjer i Grønland, hvilket Naalakkersuisut har godkendt. 

Landslægeembedet vil i løbet af de kommende dage melde ud hvornår der er mulighed for at blive vaccineret i de enkelte sundhedsregionener. Indtil videre er følgende planlagt.

“I Sisimiut vil der blive tilbudt booster-vacciner onsdag til fredag i denne uge. Alle målgrupper vil blive indkaldt via sms eller telefon og i Nuuk vil der blive tilbudt booster-vacciner i Inussivik mandag og tirsdag i næste uge fra kl. 09.00 til 17.00”