Præcisering: Kun test- eller vaccinationskrav ved udrejse fra Nuuk

Sidste opdateret

På nuværende tidspunkt er det ikke alle byer og bygder, som kan tilbyde Covid-19 test og testsvar til alle borgere indenfor 48 timer, som det er påkrævet, for at rejse internt i Grønland. Det er i øjeblikket kun i Nuuk, at man kan lade sig teste og modtage et svar, som kan anvendes til rejse inden for landets grænser.

Derfor er det kun når man udrejser fra Nuuk, at transportøren har pligt til kontrollere test- eller vaccinationsstatus.

Færdigvaccinerede personer kan frit rejse internt i landet uden hverken krav om test eller karantæne.

Alle uvaccinerede på 12 år og derover der rejser uden en negativ test skal gå i karantæne når de kommer frem til deres destination.

For børn mellem 2 og 11 år er der kun krav om karantæne hvis de rejser fra en by eller bygd hvor der er aktiv smittespredning med ukendte smittekæder.
Karantænen varer til man enten er testet negativ for Covid-19 eller der er gået 14 dage fra ankomst.
Byer og bygder med smittespredning med ukendte smittekilder er oplistet her: https://corona.nun.gl/da/omraderestriktioner

Ved rejse fra udlandet til Grønland er der forsat krav om fremvisning af dokumentation for negativ PCR-test, som er maksimalt 48 timer gammel, samt dokumentation for færdigvaccination eller bopælsattest.

Hvis det i fremtiden bliver muligt at tilbyde test og testsvar indenfor 48 timer til alle de borgere der anmoder om dette, andre steder i landet, kan kravet om test for rejse blive udbredt til resten af landet. Dette blive udmeldt i god tid.

Du kan læse bekendtgørelsen ved at klikke her.