Opfordring til bygder ved Upernavik: Vær opmærksom på symptomer

Sidste opdateret

En borger fra bygden Nuussuaq, er i dag testet positiv med covid-19. Det vurderes at vedkommende er blevet smittet i Nuussuaq, fordi personen ikke har færdes rundt og dermed ikke kan have været udsat for smittekilden andre steder fra. Derfor har man til aften iværksat lokal smitteopsporing og i takt med nærkontakterne identificeres, så bliver de orienteret.

Derfor vil myndighederne, endnu en gang, gerne opfordre borgere til at være opmærksom på symptomer som hoste, feber, nedsat smags-eller lugtesans. Ved begyndende symptomforløb, skal man blive hjemme og kontakte det lokale sundhedsvæsen eller corona hotline på 801100, åbningstiderne er mandag – fredag kl. 8-16 – de registrere henvendelsen. Dermed kan testbehovet for de forskellige bygder kortlægges og indsatsen kan fokuseres og målrettes, bedst muligt.

Myndighedernes anbefalinger:

Hvis du er syg, så bliv hjemme.

Vask dine hænder ofte eller brug håndsprit.

Host og nys i dit ærme.

Begræns fysisk kontakt – undgå håndtryk, kindkys, kram mv.