40 smittede mandag – hovedparten i Nuuk: Situationen vanskelig

Sidste opdateret

Med 40 nye smittede havde Grønland i går det højeste antal nye Coronasmittede på et døgn.

De fleste smittetilfælde kan sporers tilbage til det smitteudbrud der startede i sidste uge på Nuuk Internationale Friskole, hvor 9 børn og en lærer blev smittet.  Smitten på skolen har nu nået et så kritisk niveau at Landslægeembedet har anbefalet skolen at sende alle elever fra 1. til 6. klasse hjem i en uge.

Gårsdagen tests viser at udbruddet stadig koncentreret omkring børnene, men er på vej til at sprede sig til  resten af samfundet. Således var 24 af de personer der blev testet positive i går børn under 12 år. Enkelt person var i aldersgruppen mellem 12 og 18 år, mens 16 personer var 18 år. Gennemsnitsalderen for de voksne smittede var 39 år.

Det store antal smittede betyder at smitteopsporingen i øjeblikket har svært ved at følge med. Tirsdag formiddag var alle smittede derfor endnu ikke blevet kontaktet af smitteopsporingen og det har derfor ikke været muligt at afgøre hvilke personer, der skal testes som nærkontakter.

Da smitten på nuværende tidspunkt ikke er inddæmmet, opfordres alle i Nuuk til at:

  • Holde afstand til andre mennesker og afstå fra kram og håndtryk
  • Vaske hænder ofte og bruge håndsprit
  • Undgå så vidt muligt forsamlinger

Med gårsdagen smittede har Nuuk de sidste 7 dage haft ca 550 smittede per 100.000 indbyggere. Det er samme niveau som Tårnby, der i øjeblikket er en af de danske kommuner med størst smittespredning.