Blev du vaccineret med Pfizer for mere end seks måneder siden: Så er det tid til dit tredje stik

Sidste opdateret

Hvis du blev færdigvaccineret mod Covid-19 med vaccinen fra Pfizer/BioNTech inden den første maj i år, så er det nu tid til at få det tredje stik – den såkaldte boostervaccine.

Naalakkersuisut har på baggrund af rådgivning fra Landslægeembedet besluttet at følge EU-kommissionens anbefalinger og tilbyde en ekstra dosis af Pfizer/BioNTech til både personer over 65 år, personer der har særlig risiko for at blive alvorligt syge af Covid-19, personale i Sundhedsvæsenet og personale i ældreplejen. Alle disse grupper fik tilbudt vaccinen for over et halvt år siden.

Der vil blive arrangeret vaccinationer på alle landets alderdomshjem. Vaccination af andre grupper vil blive tilbudt på regionssygehusene, på sundhedscentre og ved bygdebesøg. Der vil komme udmeldinger om, hvorledes det vil blive organiseret lokalt. Der vil også komme information om, hvor og hvornår du kan blive vaccineret på corona.nun.gl.

Hvis du er vaccineret med Pfizer/BioNTech i udlandet, og der er gået seks måneder siden du blev færdigvaccineret, skal du selv henvende dig til Sundhedsvæsnet når der er vaccination lokalt.  

Influenzavaccine
Samtidig med den tredje vaccinedosis mod COVID-19 vil der også blive tilbudt en influenza-vaccine.  Influenzavaccinen vurderes at være særlig nødvendig i år, da corona-restriktionerne i det sidste år begrænsede udbredelsen af influenza, og derfor er befolkningens modstandskraft i forhold til influenza svækket.  Følgende grupper tilbydes i de kommende måneder influenza-vaccination:

1. Alle på 65 år og ældre

2. Gravide i 2. og 3. trimester

3. Kronisk syge

4. Medarbejdere i sundheds-, social- og ældresektoren med borgerkontakt.

5. Børn på 2 – 6 år (særlig vaccine)

Kronisk syge omfatter personer med kronisk lungesygdom, hjerte- og karsygdomme (undtaget isoleret forhøjet blodtryk), diabetes 1 eller 2, medfødt eller erhvervet immundefekt, påvirket respiration på grund af nedsat muskelkraft, kronisk lever- og nyresvigt samt andre kroniske sygdomme, hvor tilstanden medfører, at influenza udgør en alvorlig sundhedsrisiko. Hovedparten af de kronisk syge blev tilbudt COVID-19 vaccination i foråret 2021.

Der vil komme særskilt information om muligheden for at influenza-vaccinere børn på 2 – 6 år. Disse vaccinationstilbud vil de fleste steder ikke ske samtidig med at de voksne tilbydes vaccination.

Flere personer blev i begyndelsen af året vaccineret mod Covid-19, selv om de ikke var i målgruppen. Det skete for at undgå spild af vacciner. Disse personer kan vælge at få en tredje Coronavaccine nu, men de er ikke i målgruppen til influenzavaccinen.