Vaccinekrav fortsætter i de hårdest ramte områder

Sidste opdateret

Vaccinationskravet der blev indført på landsplan den 5. august, ophører natten til tirsdag. Fremover vil der kun være vaccinationskrav i de områder af landet, der er hårdest ramt af Covid-19.

I byerne Aasiaat, Sisimiut og Upernavik, samt de omkringliggende områder, skal borgere altså stadig være vaccineret for at gå på restaurant, værtshus, eller gå til sport.

Denne ændring gælder foreløbigt frem til den 31. oktober, efter at Naalakkersuisut har besluttet at tilføje det til den eksisterende bekendtgørelse om midlertidige restriktioner for udvalgte byer og bygder med aktiv smittespredning. Som hidtil er der ikke krav om at dokumentation, men politiet vil foretage stikprøvekontroller. Siden vaccinationskravet første gang trådte i kraft den 5. august, har politiet 12 gange uddelt bøder på 3000 kroner til ikke-vaccinerede restaurantionsgæster.