Ni nye smittede – Smitte blandt unge i Nuuk

Sidste opdateret

I det seneste døgn er ni personer testet positive for coronavirus i Grønland. Fem af de smittede befinder sig i Nuuk, tre i Sisimiut og en i Aasiaat.

”Selv om smittetallene er lavere end de seneste døgn er der stadig samfundssmitte i Nuuk, Aasiaat, Upernavik og Sisimiut. I disse fire byer skal man altså være meget påpasselig”, siger landslæge Henrik L. Hansen.  

De fem smittede i Nuuk er alle unge, og mindst en af dem er elev på GUX. Udviklingen tyder klart på, at der er en betydelig øget smittespredning i Nuuk. På grund af den nye situation holder testcentret i Nuuk i dag åbent til kl 15.

”De unge har ofte et mere aktivt socialt liv end os andre, og netop derfor breder smitten sig blandt de unge i andre lande hurtigt i øjeblikket. De unge skal derfor nu være meget opmærksomme på symptomer og følge myndighedernes anbefalinger”, siger Henrik L. Hansen.

I løbet af formiddagen er flere hundrede personer på eget initiativ blevet testet i Nuuk.

Smitte på Pittufik/Thule Air Base  

Ud over de ni smittede der befinder sig byerne er tre personer testet positiv på Thule Airbase. En af de tre er blevet smittet på basen, de to øvrige har haft smitten med udefra. Det vurderes ikke, at der er risiko for smittespredning på basen eller til beboede områder uden for basen.