Smitten på vej ned i Sisimiut: Udbruddet er dog langt fra overstået

Sidste opdateret

Efter en uge stor vækst i smitten i Sisimiut, giver dagens smittetal grund til en smule optimisme. Det seneste døgn har seks tests vist sig at være positive.

”Da der er testet rigtig mange mennesker, må vi tolke resultaterne som om smitten er aftagende,” siger landslæge Henrik L. Hansen.

Der er siden det nuværende udbrud startede den 3. august 2021 udført 3.448 tests blandt 3.052 personer. Det svarer til, at 54% af befolkningen er blevet testet. Blandt de 74 er der fundet smitte med Covid-19, svarende til at 2.4% af de undersøgte er fundet smittet. I betragtning af, hvor mange der er testet, er det en høj andel.

Selv om der er fundet færre smittede påpeger landslægen, at det samlede smittetal i Sisimiut stadig er højt. Med 53 smittede i løbet de seneste syv døgn har Sisimiut, det der svarer til 943 smittede pr 100.000 indbygger, hvilket forsat er et meget højt smitteniveau.

”Der har været rigtig god opbakning til at blive testet, men der er stadig ukendt smitte i byen. Der dukker fortsat flere smittetilfælde op, hvor vi ikke kender smittekilden. Derfor er der stadig god grund til at være særdeles forsigtig og blive testet hvis man har symptomer eller været sammen med nogle af de kendt smittede. Alle anbefales også fortsat at holde afstand og undgå forsamlinger og holde en god håndhygiejne,” siger Henrik L. Hansen.

I Nuuk er der fundet Covid-19 smitte hos en person der bor på en af byens døgninstitutioner. Vedkommende blev testet på grund af symptomer på Covid-19. Det er helt ukendt, hvor smitten kommer fra. De fleste bosiddende på døgninstitutionen er færdigvaccineret og risikoen for større smittespredning anses for begrænset. Der er på døgninstitutionen mange medarbejdere og beboerne har kontakt til mange dele af samfundet. Der derfor igen forøget risiko for smitte i Nuuk.