Vacciner på vej til 12 til 15-årige

Sidste opdateret

Hidtil har borgere i Grønland skulle være over 16 år for at blive vaccineret mod Coronavirus, men nu er der godt nyt til unge mellem 12 og 15 år.

Naalakersuisut har godkendt at de nu også vil blive tilbudt vaccinen. Det sker fordi Landslægeembedet har meddelt, at det ud fra en sundhedsfaglig vurdering vil være hensigtsmæssigt og fuldt ud forsvarligt at tilbyde vaccination mod Covid-19 til børn, der er mellem 12 og 15 år gamle.

”Jeg håber at mange børn og forældre vælger at sige ja tak til vaccinen. Flere vaccinerede personer betyder mindre risiko for smittespredning, og det vil derfor gøre det lettere at bekæmpe af Covid-19”, siger Naalakkersuisooq for Sundhed, Kirsten L. Fencker.

Sundhedsstyrelsen i Danmark, konkluderer også at fordelene ved at tilbyde vaccinationen til børn i denne aldersgruppe opvejer potentielle ulemper.
I sidste måned blev vaccinationstilbuddet endvidere også udvidet til de gravide og ammende kvinder.

Sundhedsvæsnet er i gang med at planlægge vaccinationerne af de 12 til 15-årige. Når de praktiske detaljer er på plads, vil planen blive meldt ud i medierne og på corona.gl.