Delta-varianten bekræftet i Grønland

Sidste opdateret

Alle positive prøveresultater bliver sendt til analyse i Danmark, for at undersøge hvilken variant af Covid-19 der er tale om. Nu har resultater bekræftet, at den mere smitsomme Delta-variant af Covid-19 er kommet til Grønland.

”Det var Delta-varianten der forårsagede smittespredning i Airbussen fra Danmark den 6/7-2021. Som resultat heraf, opstod der en smittekæde med i smittede i Ilulissat, Sisimiut, Nuuk, og som senere spredte sig i Sydgrønland. Her blandt andet i forbindelse med en koncert i Qaqortoq. Alle i smittekæden testede positive for varianten, på nær et lille antal hvor der var for lidt materiale i prøverne til at få et endegyldigt svar” forklarer Paneeraq Noahsen fra Landslægeembedet

Der afventes stadigvæk svar på typebestemmelserne for de allerede identificerede smittekæder i Nuuk og Upernavik.

Bekræftelsen kommer dog ikke som en overraskelse for Paneeraq: ”Som nævnt på de sidste pressemøder, arbejdede allerede ud fra den formodning, at der var tale om den smitsomme variant, men nu er vi sikre. Delta-varianten har i et stykke tid været den mest udbredte i Danmark, så alle de procedurer og tiltag vi har sat i gang over de sidste to uger, baserede sig på den formodning.” 

At det nu er bekræftet, at der er tale om Delta-varianten, ændrer ikke på de forholdsregler der beskytter mod smitte. Alle borgere opfordres til at begrænse deres kontakt til andre, og holde antallet af nære kontakterne til så få som muligt. Samtidig opfordres alle til at være opmærksomme på symptomer og huske de generelle råd:

– Bliv hjemme hvis du har symptomer eller har haft kontakt til en smittet
– Vask dine hænder tit, eller brug håndsprit.
– Host eller nys i dit ærme.
– Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt.
– Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen.
– Hold afstand og bed andre tage hensyn.