En i Nuuk er testet positiv for Covid-19 – flypassagerer opfordres til at gå i karantæne

Sidste opdateret

Lørdag er yderligere en person i Nuuk blevet testet positiv for Covid-19. Vedkommende er blevet smittet som en del af en kendt smittekæde i Upernavik og efterfølgende rejst til Nuuk uden at kende til smitten.

Derfor opfordres der til at gå i karantæne og blive testet, hvis man har været passager på en af de følgende afgange:
20/7-2021 GL 205 fra Upernavik til Ilulissat
21/7-2021 GL 513 fra Ilulissat til Nuuk via Kangerlussuaq

Alle passagerer på de nævnte afgange opfordres til at gå i hjemmekarantæne og lade sig teste 7 dage efter udsættelse for smitte eller før hvis de har symptomer.

Alle nære kontakter skal udvise skærpet opmærksomhed på symptomer, der kan være tegn på COVID-19 til og med 14 dage efter nær kontakt med personen med påvist ny Coronavirus, også selv om testen på 7. dag er negativ.

Test i Upernavik
Man kan blive testet i Upernavik ved at ringe til Sundhedscentret på 96 49 13 og bestille tid.

Prøverne fra Upernavik skal fragtes til Ilulissat, så det tager en anelse længere tid at få svar. Derfor er det vigtigt at udvise stor forsigtighed.

Gennemgangen af podningerne fra Upernavik viser, at hovedparten af de nære kontakter, som var negative, var vaccinerede. I to ud af de tre nyeste smittetilfælde i Upernavik var borgerne ikke vaccinerede.

Status Tasiusaq
148 borgere i Tasiusaq blev podet lørdag. Seks af disse borgere udviste symptomer, og deres PCR-test blev derfor suppleret med de hurtigere antigentest. Alle antigentest var negative.

Alle podningerne er sent i går aftes sendt til Upernavik og skal i eftermiddag flyves videre til Ilulissat til analyse, da analyseudstyr i Upernavik ikke er tilstrækkeligt.

En stor tak til teamet i Upernavik og Ilulissat for at yde en ekstraordinær indsats trods flere udfordringer undervejs!

Råd og karantæneregler
Alle borgere opfordres til at begrænse deres kontakt til andre, og holde antallet af nære kontakterne til så få som muligt. Samtidig opfordres alle til at være opmærksomme på symptomer og huske de generelle råd:

– Bliv hjemme hvis du har symptomer eller har haft kontakt til en smittet
– Vask dine hænder tit, eller brug håndsprit.
– Host eller nys i dit ærme.
– Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt.
– Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen.
– Hold afstand og bed andre tage hensyn.