Vaccinekrav på offentlige transportmidler bortfalder fra og med lørdag den 24. juli

Sidste opdateret

Når klokken slår 00.00 natten mellem fredag og lørdag, er det ikke længere påkrævet at være påbegyndt et vaccinationsforløb for at kunne benytte offentlig transport. De øvrige regler er dog forsat gældende, herunder skal du stadig bruge mundbind, når du rejser med fly, skib, taxa og bybus.

De seneste dages omfattende test for COVID-19 har set lovende ud, da alle test i Grønland, foretaget tirsdag d. 20. juli, viste negative resultater. Samtidig er antallet af aktive smittede på landsplan nede på 25 i dag, hvor lempelsen er blevet politisk vedtaget.

Fra og med lørdag den 24. juli er det derfor ikke længere et krav, at man som minimum skal have fået første stik med en COVID-19-vaccine for at kunne benytte offentlig transport.

Du skal dog stadig bære mundbind ombord på fly, skibe, taxaer og bybusser. Kravet om mundbind i butikker og offentligt tilgængelige steder opretholdes også, ligesom forsamlingsforbuddet på højest 20 personer også stadig gælder.

Restriktionerne gælder foreløbigt frem til og med fredag den 30. juli.