To nye smittede torsdag: En i Qaqortoq og en i Upernavik

Sidste opdateret

Den nye smittede i Qaqortoq er en nær kontakt til en allerede smittet og derfor en del af en kendt smittekæde. Den nye smittede har været i karantæne siden i lørdags og er nu i hjemmeisolation.

Den nye smittede i Upernavik har været syg i flere dage og har i dagene op til sygdommen været i bygden Tasiusaq ved Upernavik. Det drejer sig om perioden 13. – 17. juli. Smittede er i hjemmeisolation. På nuværende tidspunkt kender vi ikke oprindelsen for smitten.

Sundhedsvæsenet arbejder lige nu på at øge testkapaciteten i Upernavik, og de vil i løbet af de næste par dage være klar til at teste borgere med symptomer. Indtil da tilbydes der testning af nærkontakter med symptomer. Nærkontakterne vil blive direkte kontaktet af Coronasekretariatet.

I løbet af weekenden vil borgerne i Tasiusaq ved Upernavik blive tilbudt testning. Tid og sted vil blive meldt ud snarest.

Nærkontakter skal være i karantæne, indtil de testes negative på 7. dagen efter sidste kontakt med den smittede. Hvis nærkontakterne får symptomer, inden de 7 dage er gået, skal de isolere sig og kontakte det lokale sundhedsvæsen telefonisk, så de kan blive testet.

Alle bedes begrænse deres nærkontakter og følge anbefalingerne om afstand og hygiejne.

– Bliv hjemme hvis du er syg
– Vask dine hænder tit, eller brug håndsprit.
– Host eller nys i dit ærme.
– Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt.
– Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen.
– Hold afstand og bed andre tage hensyn.