Ny Corona-smittet i Nuuk

Sidste opdateret

En person er blevet konstateret smittet med Corona-virus i Nuuk. Smitten blev konstateret dages testen for indrejsende, lørdag den 3. juli. 

Den smittede har overholdt karantænen, og risikoen for smitte vurderes derfor som lav. 

Det er ikke muligt er sige hvilken variant af Corona-virus der er tale om, da der ikke er udstyr i Grønland til at udføre testen. Prøven vil derfor blive sendt til Danmark for at få afklaret hvilken variant der er tale om. 

På grund af den stigende udbredelse af den særligt smitsomme deltavariant af Corona-virusset i Europa, har landslægeembedet besluttet at personer, der sad i nærheden af den smittede i flyet, vil blive kontaktet, med henblik på at blive testet også selvom de er fuldt vaccinerede. 

Det kan ikke undgås, at delta-varianten kommer til Grønland. Alle rejsende og kontakter til rejsende med symptomer på Covid-19 opfordres til at lade sig undersøge for Covid-19. De skal ringe til nærmeste sundhedscenter eller regionssygehus. Telefonnumre findes på Landslægeembedets hjemmeside, https://corona.gl/emner/kontakt?sc_lang=da