Ingen smittetilfælde blandt dagens podninger i Nuuk

Sidste opdateret

Der er i dag foretaget over 90 podninger i forbindelse med smitteopsporingen i Nuuk – og der er ikke fundet yderligere smittetilfælde. Det betyder dog ikke, at udbruddet er stoppet. Alle, der har været udsat for smitte skal forblive i karantæne.

Testcenteret i Nuuk holder åbent igen i morgen, onsdag den 16. juni fra kl. 09.00-09.30 for de resterende personer, der har deltaget og opholdt sig til kaffemik eller konfirmationen eller på anden måde har være udsat for smitte.

Alle kontakter til de smittede skal forblive i karantæne i mindst 7 dage efter smitteudsættelse. Inden kontakterne kan komme ud af karantænen skal de testes igen.

Det er vigtigt, at man husker at være opmærksom på symptomer i op til 14 dage efter, at man har været udsat for smitte, også selvom man skulle have været testet negativ for covid-19 i dag eller i morgen.

Man kan se hvilke symptomer, man skal være opmærksom på inde på corona.gl, der kan man også læse mere om hvordan man forebygger smittespredning og hvornår der vaccineres i din by.

I de kommende dage vil der ske opfølgning blandt kontakter til den smittede i Ilulissat.