Smittetal - 2022-03-10

Sidste opdateret

Opsummering

Status torsdag den 10. marts 2021 klokken 16

I går onsdag den 9. marts kom der svar på 20 PCR-tests på landsplan, hvor 7 (35 %) er positive.

Siden sidste opdatering onsdag den 9. marts, er der indlagt tre nye patienter med COVID-19 i henholdsvis Nuuk, Uummannaq og Maniitsoq, og en patient er udskrevet i Nuuk. En patient, som var indlagt med COVID-19 i Nanortalik er blevet overflyttet til Dronning Ingrids Hospital i Nuuk.

I dag torsdag den 10. marts kl. 16, er der på landsplan ni indlagte patienter med COVID-19 – seks er indlagt i Nuuk, en i Nanortalik, en i Maniitsoq og en i Uummannaq. Der er fortsat ingen COVID-relaterede indlæggelser i Region Disko.

I løbet af de sidste par uger har der generelt været en mindre andel af patienter, som er blevet indlagt på grund af COVID-19 (Kategori 1) – og en større andel af de indlagte, der er COVID-positive, men indlagt af anden årsag (Kategori 3).

En patient er indlagt med COVID-19 som den primære diagnose (Kategori 1).

En patient er indlagt, hvor COVID-19 diagnosen har indflydelse på sygdomsforløbet, men hvor anden væsentlig sygdom eller skade er afgørende medvirkende til indlæggelsen (Kategori 2).

Syv patienter er indlagt af anden årsag end COVID-19, hvor COVID-19 diagnosen heller ikke har nogen væsentlig betydning for indlæggelsen (Kategori 3).