Smittetal - 2022-02-23

Sidste opdateret

Opsummering

Status onsdag den 23. februar 2021 klokken 16

Grundet tekniske problemer var der ingen opdatering i går tirsdag. Der er mandag og tirsdag kommet svar på 148 PCR-tests på landsplan, hvor 30 % er positive.

Siden sidste opdatering mandag den 21. februar, er to ældre personer døde, som var testet positive for COVID-19 indenfor de sidste 30 dage. Hos den ene vurderes COVID-19 ikke at have været en medvirkende årsag til dødsfaldet, mens det hos den anden heller ikke var den primære dødsårsag, men hvor COVID-diagnosen dog kan have haft en indflydelse på forløbet.

Endvidere har Landslægeembedet sammenkørt registre og fundet, at der i januar var endnu et COVID-relateret dødsfald, hvor en afdød ældre person blev testet COVID-positiv med PCR-test ni dage før dødstidspunktet. Således er der siden sidste opdatering yderligere registreret tre COVID-relaterede dødsfald, så der i alt er 16 personer i Grønland, som er døde af eller med COVID-19.

Fra Region Kujataa er der meldt om smitte på Alderdomshjemmet i Maniitsoq. I går var der ni COVID-positive på baggrund af antigentests, som senere blev verificeret med positive PCR tests.

Siden opdateringen mandag er der seks nye indlagte patienter med COVID-19. Der er blevet indlagt tre patienter i Sisimiut, en i Nuuk, en i Narsaq samt en i Nanortalik. I alt er seks patienter blevet udskrevet eller taget ud af isolation – to i Nuuk, to i Aasiaat, en i Qaqortoq og en i Nanortalik.

Indlæggelsestallet i dag den 23. februar på landsplan igen ni COVID-positive patienter, hvor fire er indlagt i Sisimiut, to i Nuuk, to i Nanortalik og en i Narsaq. Dermed er der ingen COVID-relaterede indlæggelser i Region Avannaa og Region Disko.

To patienter er indlagt med COVID-19 som den primære diagnose (Kategori 1).

En patient er indlagt, hvor COVID-19 diagnosen har indflydelse på sygdomsforløbet, men hvor anden væsentlig sygdom eller skade er afgørende medvirkende til indlæggelsen (Kategori 2).

Seks patienter er indlagt af anden årsag end COVID-19, hvor COVID-19 diagnosen heller ikke har nogen væsentlig betydning for indlæggelsen (Kategori 3).

Der er ikke indlagt patienter med COVID-19 på Intensiv Afsnit.