Smittetal - 2022-02-14

Sidste opdateret

Opsummering

Status mandag den 14. februar 2021 klokken 16

Siden opdateringen fredag den 11. februar er der kommet svar på 109 PCR-tests på landsplan, hvor 28 % er positive.

Siden sidste opdatering har der været to dødsfald i henholdsvis Sisimiut og Qaqortoq, hvor de afdøde indenfor den sidste måned har været smittet med COVID-19. Den primære dødsårsag hos begge var ikke COVID-19, men det kan have været en medvirkende faktor.

I Region Disko ses stadig udbredt smitte i alle byer. Der meldes om mange positive antigentests i regionens bygder. Kommunen har dog orienteret om, at alle institutioner og funktioner efterhånden er igennem epidemien.

Siden opdateringen fredag, er der blevet udskrevet tre patienter – to i Nuuk og en i Sisimiut. Herudover er en af de indlagte i Sisimiut som nævnt afgået ved døden. I Aasiaat blev en ny patient indlagt, som dog blev taget ud af isolation søndag og derfor ikke tæller med i dagens statistik. Fire nye patienter med påvist COVID-19 er blevet indlagt i Nuuk, en i Sisimiut og en i Paamiut.

På landsplan er der i dag, mandag den 14. februar klokken 16, indlagt ni patienter med COVID-19. Fem er indlagt i Nuuk, to i Sisimiut, en i Paamiut og en i Qaqortoq.

Fire patienter er indlagt med COVID-19 som den primære diagnose (Kategori 1). Der er indlagt en patient på Intensiv Afsnit på Dronning Ingrids Hospital.

To patienter er indlagt, hvor COVID-19 diagnosen har indflydelse på sygdomsforløbet, men hvor anden væsentlig sygdom eller skade er afgørende medvirkende til indlæggelsen (Kategori 2).

Tre patienter er indlagt af anden årsag end COVID-19, hvor COVID-19 diagnosen heller ikke har nogen væsentlig betydning for indlæggelsen (Kategori 3).