Smittetal - 2022-02-04

Sidste opdateret

Opsummering

Status fredag den 4. februar 2021 klokken 16

Torsdag den 3. februar kom der svar på 129 PCR-tests på landsplan, hvor 40 % er positive.

Status fra Sydgrønland viser, at smittetrykket fortsat er højt i Qaqortoq og i Nanortalik. I Nanortalik meldes der om stort sygefravær i skolerne og stigende smitte på alderdomshjemmet. Begge byer har en indlagt med COVID-19. I Narsaq, Narsarsuaq og Alluitsup Paa rapporteres der derimod om færre smittede. Der er stadig udbredt smitte i Sisimiut og Maniitsoq, mens der er få spredte smittetilfælde i Kangerlussuaq.

I Aasiaat er der opgjort smittetal for gymnasiet, som viser at 181 ud af 231 (78 %) elever og 32 ud af 57 (56 %) ansatte har eller har haft COVID-19, hvilket svarer til, at 74 % af personerne på gymnasiet har været smittet.

Der er i løbet af det sidste døgn blevet indlagt en ny patient med COVID-19 i Nanortalik – og i Ilulissat er en COVID-positiv patient blevet genindlagt. I Paamiut er der en ny patient indlagt, mens en er blevet udskrevet. Der ingen ændringer i forhold til indlagte med COVID-19 i Nuuk siden sidste opdatering.

Status i dag klokken 14, er at der er 13 indlagte patienter med COVID-19 i hele landet. Syv er indlagt i Nuuk, to i Paamiut, en i Sisimiut, en i Ilulissat, en Qaqortoq og en i Nanortalik.

Tre patienter er indlagt med COVID-19 som den primære diagnose (Kategori 1). Der er ingen patienter indlagt på Intensiv Afsnit.

Der er to patienter indlagt, hvor COVID-19 diagnosen har indflydelse på sygdomsforløbet, men hvor anden væsentlig sygdom eller skade er afgørende medvirkende til indlæggelsen (Kategori 2).

Otte patienter er indlagt af anden årsag end COVID-19, hvor COVID-19 diagnosen heller ikke har nogen væsentlig betydning for indlæggelsen (Kategori 3).