Smittetal - 2022-02-03

Sidste opdateret

Opsummering

Status torsdag den 3. februar 2021 klokken 16

Onsdag den 2. februar kom der svar på 199 PCR-tests på landsplan, hvor 50 % er positive.

Det antages nu, at det er en mere smitsom undertype af COVID-varianten Omicron, som spredes i landet. Særligt i Sydgrønland meldes om omfattende smittespredning med højt fravær på skoler og blandt sundhedspersonale på sundhedscentre og bygdekonsultationer. Der er ligeledes tiltagende smitte i Region Qeqqa og i Region Disko. I Region Disko har kommunen orienteret om, at alderdomshjemmet i Aasiaat er hårdt ramt – både hvad angår ansatte og beboere.

I Nuuk er der omfattende smittespredning, men epidemien har formodentlig toppet her, hvor der nu også ses mindre sygefravær i skolerne og på gymnasiet. Ligeledes ses det nu klart, at epidemien er stærkt aftagende i Ilulissat. Der er ingen kendte smittede i Tasiilaq og i de omkringliggende bygder.

Siden opdateringen i går, er der to nye patienter indlagt med COVID-19 i Nuuk. Der er yderligere indlagt en ny patient med COVID-19 i Paamiut, og en patient er indlagt i Sisimiut med symptomer som følge af COVID-infektion. Der er seks patienter med COVID-19, som er udskrevet i løbet af det sidste døgn – to i Nuuk, en i Qaqortoq, en i Sisimiut, en i Ilulissat og en i Uummannaq.

Status i dag klokken 14, er at der er 11 indlagte patienter med COVID-19 i hele landet. Syv er indlagt i Nuuk, to i Paamiut, en Qaqortoq og en i Sisimiut.

Tre patienter er indlagt med COVID-19 som den primære diagnose (Kategori 1). Der er ingen patienter indlagt på Intensiv Afsnit.

Der er en patient indlagt, hvor COVID-19 diagnosen har indflydelse på sygdomsforløbet, men hvor anden væsentlig sygdom eller skade er afgørende medvirkende til indlæggelsen (Kategori 2).

Syv patienter er indlagt af anden årsag end COVID-19, hvor COVID-19 diagnosen heller ikke har nogen væsentlig betydning for indlæggelsen (Kategori 3).