Smittetal - 2022-02-01

Sidste opdateret

Opsummering

Status tirsdag den 1. februar 2021 klokken 16

Antallet af COVID-19 tilfælde påvist med PCR-test er fortsat faldende. Siden sidste opdatering er der på landsplan kommet svar på 199 PCR-tests, hvoraf 107 er positive. Dette svarer til en positivrate på 54 %.

Indmeldingerne fra regionerne viser stadig, at smitten spreder sig på arbejdspladser, skoler, alderdomshjem og andre institutioner. Endvidere orienteres der om et betydeligt sygefravær blandt sundhedspersonale.

En samlet opgørelse over januar måned viser, at den samlede positivrate for hele landet er på 33 %. Region Avannaa har den højeste positivrate på 57 % samlet set i januar måned. I Region Sermersooq er den 32 %, i Region Disko 28 %, i Region Kujataa 25 % og i Region Qeqqa 20 %.

Prøver rekvireret fra Sundhedscentrene viser, at Uummannaq har den højeste positivrate i januar måned, som er på 79 %. Herefter kommer Paamiut med 51 %, Narsaq med 39 %, Ittoqqortoormiit med 38 %, Maniitsoq med 27 % og Upernavik med 25 %. Nanortalik, Qeqertarsuaq og Tasiilaq har alle positivrater på 5 % eller mindre. Dette indikerer, at udviklingen i smittespredningen i landets regioner og i de enkelte byer har været på forskellige stadier i januar måned.

Der har i alt under pandemien været indlagt 105 patienter med COVID-19 på landsplan, hvoraf de 69 patienter har været indlagt i løbet af januar måned. Heraf har 41 været indlagt i Nuuk, syv i Ilulissat, seks i Sisimiut, fire i Qaqortoq, tre i Maniitsoq, Tre i Aasiaat, Tre i Uummannaq, en i Nanortalik og en i Upernavik. 23 ud af 69 har været indlagt med COVID-19 som den primære diagnose.

I alt er seks personer afgået ved døden som følge af eller med COVID-19, hvoraf fem er døde i januar måned.

Siden opdateringen i går, er der fire nye patienter indlagt med COVID-19 i Nuuk, to i Ilulissat, en i Uummannaq, en i Sisimiut og en i Qaqortoq. Tre patienter er blevet udskrevet i Nuuk siden sidste opdatering i går.

Opgørelsen over nuværende indlagte patienter med COVID-19 i hele landet i dag kl. 14 viser dermed, at der i alt er 11 indlagte – fire i Nuuk, tre i Ilulissat, to i Qaqortoq, en i Sisimiut og en i Uummannaq.

Kun en patient er indlagt med COVID-19 som den primære diagnose (Kategori 1). Der er ingen patienter indlagt på Intensiv Afsnit.

Der er fire patienter indlagt, hvor COVID-19 diagnosen har indflydelse på sygdomsforløbet, men hvor anden væsentlig sygdom eller skade er afgørende medvirkende til indlæggelsen (Kategori 2).

Seks patienter er indlagt af anden årsag end COVID-19, hvor COVID-19 diagnosen heller ikke har nogen væsentlig betydning for indlæggelsen (Kategori 3).

De to børn, som er indlagt på Intensiv Afsnit med formodede alvorlige senfølgesymptomer efter tidligere COVID-sygdom, er fortsat indlagte.