Smittetal - 2022-01-31

Sidste opdateret

Opsummering

Status mandag den 31. januar 2021 klokken 14:30

Siden sidste opdatering fredag den 28. januar er der på landsplan kommet svar på 310 PCR-tests, hvoraf 180 er positive. Dette svarer til en positivrate på 58 %.

En ældre borger er død af COVID-19 på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk.

I Region Disko er der ikke fundet positive ud af syv testede personer. Positivraten for de øvrige regioner er 67 % i Region Kujataa, 66 % i Region Avannaa, 59 % i Region Sermersooq og 50 % i Region Qeqqa. 66 ud af de 310 PCR-tests er foretaget udenfor Nuuk. Det er derfor små tal positivraterne udenfor Region Sermersooq bygger på. Ud af de 66 tests udenfor Nuuk, er der kun foretaget 13 tests i de mindre byer og bygder udenfor regionsbyerne, hvoraf fem er positive. Indmeldingerne fra regionerne viser dog en øget anvendelse af antigen-tests til at påvise COVID-19 i de mindre byer og bygder, som tyder på fortsat stor smittespredning disse steder.

Opgørelsen over indlæggelser er et opdateret øjebliksbillede på indlagte patienter med COVID-19 i hele landet i dag kl. 14.

Der er en ny patient indlagt med COVID-19 i Ilulissat. Ni patienter er udskrevet siden sidste opdatering i fredags – to i Nuuk (incl. 1 dødsfald), fire i Sisimiut, en i Maniitsoq og to i Aasiaat. Siden sidste opdatering, blev to nye patienter dog kortvarigt indlagt med COVID-19 i Nuuk og Sisimiut, men de er nu igen udskrevet. Det betyder, at der mandag den 31. januar klokken 14 i alt er fem indlagte patienter, som er aktivt smittet med COVID-19. Tre patienter er indlagt i Nuuk, en i Qaqortoq og en i Ilulissat. Antal indlagte patienter er derved gået fra 13 til fem siden i fredags, hvilket er en markant nedgang.

Fire patienter er indlagt med COVID-19 som den primære diagnose (Kategori 1). Der er en patient i denne kategori, som er indlagt på Intensiv Afsnit.

Der er ingen patienter indlagt, hvor COVID-19 diagnosen har indflydelse på sygdomsforløbet, men hvor anden væsentlig sygdom eller skade er afgørende medvirkende til indlæggelsen (Kategori 2).

Kun en af de fem indlagte med påvist COVID-19 er indlagt af anden årsag, hvor COVID-19 diagnosen heller ikke har nogen væsentlig betydning for indlæggelsen (Kategori 3).

De to børn, som er indlagt på Intensiv Afsnit med formodede alvorlige senfølgesymptomer efter tidligere COVID-sygdom, er fortsat indlagte.