Smittetal - 2021-11-10

Sidste opdateret

Opsummering

For anden dag i træk er der fundet rekordhøjt antal smittede. Der er siden sidste opdatering tirsdag den 9. november kl. 12.10 fundet yderligere 41 smittede i landet. Der er fundet 2 i Ilulissat og yderligere 2 i Maniitsoq, alle med kendt smittekilde. Der er fundet 37 nye smittede i Nuuk, hvoraf godt en tredjedel er uvaccinerede børn under 12 år.

Der bliver fortsat fundet smitte i flere af byens daginstitutioner og skoler. På grund af ophobning af smitte i en klasse i en af byens skoler, har Landslægeembedet anbefalet skolen om at lukke klassen ugen ud. Der kan komme flere anbefalinger om lukning af skoler og daginstitutioner, såfremt smittespredningen fortsætter.

Der er udtalt samfundssmitte i Nuuk, som har givet anledning til sporadisk smitte i flere byer på kysten. Derfor bedes alle om at holde afstand, undgå forsamlinger og fysisk kontakt, for at bremse yderligere smittespredning. Alle med symptomer opfordres til at isolere sig og lade sig teste.

Derudover anbefales folk, som endnu ikke har ladet sig vaccinere mod COVID-19, at tage imod tilbuddet, for at beskytte sig selv mod et alvorligt forløb med COVID-19.