Smittetal - 2021-09-17

Sidste opdateret

Opsummering

Der er fundet 13 nye smittede det seneste døgn. To af de smittede er fundet i Sisimiut, men begge er udrejst fra Nuuk for kort tid siden og har med meget stor sikkerhed bragt smitte med tilbage. Der er iværksat tiltag for at forhindre ny smittespredning. Selve udbruddet i Sisimiut synes således fortsat at være ved at gå i stå. Testaktiviteten i Sisimiut har været faldende.

Alle de nye smittede det seneste døgn er, på nær en enkelt, voksne mennesker. Nogle får hører til i miljøet omkring daginstitutioner i Nuuk, men hovedparten har været på besøg i nattelivet sidste weekend. Der er dog flere smittede, som ikke ved, hvor de kan være blevet smittet henne. Der er formentlig nu begyndt at ske spredning til andre, som er kontakter til personer, som var i byen sidste weekend.

Med det store antal smittede der er nu må det forventes, at der bringes smitte fra Nuuk til andre byer i den nærmeste fremtid. Der opfordres derfor til stor opmærksomhed på symptomer på COVID-19 overalt i landet, specielt blandt personer eller kontakter til personer, der har været i Nuuk. Der er på det seneste testet meget få andre steder end i Sisimiut og Nuuk.