Første Coronadødsfald: Ældre mand i Upernavik afgået ved døden

Sidste opdateret

Grønland har fået sit første Corona-dødsfald. Den afdøde er en ældre mand fra Upernavik, der har været indlagt på Upernavik Sundhedscenter med COVID-19.

I de seneste dage har der foregået en omfattende smitteopsporing i Upernavik og dens bygder og det arbejder forsætter her i weekenden. De foreløbige resultater tyder på, at der er ret omfattende samfundsmitte i området. 

”Ethvert dødsfald er en tragedie. Desværre er vi her i landet på et stadie i epidemien hvor det er helt forventeligt at sygdommen vil koste menneskeliv og i øvrigt udvikle sig som andre steder i verden. Jeg kan kun råde alle i landet til at blive vaccineret og overholde de grundlæggende retningslinjer for at undgå smittespredning. Det er den bedste måde at begrænse antallet af alvorligt syge og dødsfald”, siger landslæge Henrik L. Hansen.