Vaccinerede kan rejse ud af Nuuk uden coronatest

Sidste opdateret

Naalakkersuisut har, efter samråd med partiformændene, besluttet at fuldt vaccinerede, kan rejse ud af Nuuk uden først at skulle fremvise negativ coronatest.

Kravet om negativ coronatest er dog fortsat gældende for øvrige der ønsker at udrejse fra Nuuk.

”Testkapaciteten er udfordret af de mange smittede. Vi må først og fremmest sikre at folk der er nærkontakt til smittede og dem som har symptomer hurtigt og ubesværet kan lade sig teste, så vi kan få brudt smittekæderne. Derfor har vi valgt at omprioritere vores ressourcer” udtaler Naalakkersuisoq for Sundhed Kirsten L. Fencker.

Naalakkersuisuts beslutning medfører at der dispenseres generelt fra kravet om coronatest, for personer som er færdigvaccineret i henhold til bekendtgørelsens § 6, stk. 1, i hele perioden hvor bekendtgørelsen er gældende.

Naalakkersuisut vil vurdere situationen løbende. Det kan derfor ikke udelukkes at der kan være tale om tilpasninger på restriktionerne efter samråd med relevante partere.