Krav om test-dokumentation udsættes foreløbigt til torsdag den 18. november 2021

Sidste opdateret

På pressemødet den 12. november blev det præsenteret at alle der rejser ud af Nuuk enten være fuldt vaccinerede og have en negativ Coronatest der er er højst 48 timer gammel, eller være omfattet af undtagelserne nævnt nedenfor og have en negativ Coronatest der er er højst 48 timer gammel. Tekniske problemer betyder imidlertid at Sundhedsvæsenet i øjeblikket ikke kan garantere levering af svar på negative Coronatests, der opfylder de nødvendige krav for at kunne anvendes som dokumentation.

Derfor udsættes kravet om at passagerer skal kunne fremvise en negativ Coronatest for at komme ombord på et transportmiddel ud af Nuuk foreløbigt til torsdag den 18. november. Alle der rejser ud af Nuuk er stadig ansvarlige for at få foretaget en test tidligst 48 timer før afrejse. Kravet om dokumentation for færdigvaccination er ligeledes stadig gældende for de personer som ikke er omfattet af de nævnte undtagelser nedenfor.

Følgende personer er undtaget fra kravet om at være færdigvaccineret mod Covid-19 ved udrejse fra Nuuk:

  1. Personer som udrejser for at ankomme til deres bopæl.
  2. Personer som udrejser til en uddannelsesinstitution for studiestart eller lignende.
  3. Personer pålagt borgerligt ombud som nødvendiggør udrejse.
  4. Personer der af Landslægeembedet generelt anbefales ikke at blive vaccineret mod Covid19.
  5. Personer der er 11 år eller yngre.
  6. Ansatte der skal udføre deres arbejde på det konkrete offentlige transportmiddel der anvendes ved udrejse.
  7. Personer som udrejser fra Nuuk for at forlade landet, hvor dette sker uden unødigt ophold inden for landets grænser.

Du kan læse bekendtgørelsen ved at klikke her.