16 nye smittede – to smittede på plejehjem

Sidste opdateret

Yderligere 16 personer er blevet testet positive for Coronavirus i de seneste døgn. Ti af dem befinder sig i Sisimiut, fem i Upernavik og én i Nuuk.

I Sisimiut er ti personer testet positiv og i flere tilfælde er smittekilden ukendt. Der er altså stadig samfundssmitte i byen.
Samtidig er to beboere på byens plejehjem test positive for Coronavirus. De er begge fuldt vaccineret og er ikke syge som følge af deres Covid-smitte. Der er nu også registreret tre ansatte, der er smittet.
Der 43 beboere på alderdomshjemmet i Sisimiut og på nær et par stykker er alle vaccineret. Der tages en række forholdsregler på alderdomshjemmet for at prøve at forhindre yderlige smittespredning.
”Det er bekymrende at smitte er nået ind til de meste sårbare borgere på alderdomshjemmet. Til alt held er vaccinationsprocenten på plejehjemmet meget høj, og det kan vise sig at få afgørende betydning i denne situation,” siger Landslæge Henrik L. Hansen.

I Nuuk er en person testet positiv. Vedkommende har haft kontakt til en smittet, men det er helt ukendt hvorledes smitten er bragt ind i denne kreds. Der har været kontakt til værkstedet Ajagaq.

”Med de seneste tilfælde vi har set er der risiko for bredere samfundsmitte i Nuuk ligesom i Sisimiut. Der er alt mulig grund til være påpasselig. Det vil sige: Holde afstand, undgå forsamlinger og vaske hænder ofte,” siger Henrik L. Hansen.

De fem smittede i Upernavik er alle fra den samme husstand, derfor vurdere Landslægeembedet ikke at der her er den sammen risiko for samfundssmitte som i de to øvrige byer.