Otte nye smittede og lukning af en vuggestue

Sidste opdateret

Onsdag aften d. 28/7 blev der konstateret 8 nye smittede. Den ene i Upernavik, og de resterende syv i Aasiaat. Som en sikkerhedsforanstaltning lukkes en vuggestue i Aasiaat.

Upernavik
Den smittede er nærkontakt til en allerede kendt smittet, og var derfor i karantæne mens der blev testet. Med den positive test er personen nu i hjemmeisolation.

Aasiaat

Fem af de syv i Aasiaat er fra samme husstand. Det yngste barn blev i går afleveret i vuggestue, da symptomerne først indtrådte natten til i dag. Som en sikkerhedsforanstaltning er der derfor taget kontakt til kommunen, for at sikre lukning af vuggestuen, samt at informere forældre med børn i vuggestuen om situationen.

Smitteopsporing
I forbindelse med de nye tilfælde i Upernavik og Aasiaat er alle smittede sat i hjemmeisolation, og smitteopsporingen er godt i gang. Nære kontakter til de smittede vil modtage telefonisk henvendelse fra Coronasekretariatet, og blive bedt om at gå i 7 dages karantæne, efterfulgt af en test på 7. dagen.
Nærkontakter skal være særligt opmærksomme på, om de får symptomer på COVID-19, til og med 14 dage efter, de har være i kontakt med den smittede person. Man skal fortsat udvise forsigtighed og være opmærksom på symptomer, selvom ens test på 7. dagen er negativ.

Husk
Alle opfordres til at begrænse sin færden og til at holde antallet af nære kontakter til så få som muligt. Samtidig opfordres alle borgere til at være opmærksomme på symptomer og huske de generelle råd:

– Bliv hjemme og lad dig teste, hvis du har symptomer eller er nær kontakt
– Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
– Host eller nys i dit ærme
– Begræns din fysiske kontakt
– Vær opmærksom på rengøring og udluftning – hjemme, på arbejdspladsen mv.
– Hold afstand og bed andre om at tage hensyn