Covid-19 smitte i Qaqortoq, Nuuk og Ilulissat

Sidste opdateret

Vi har lørdag den 10. juli 2021 påvist smitte af Covid-19 i både i Qaqortoq, Nuuk og Ilulissat. I Qaqortoq har en indrejsende fra Danmark smittet yderligere en person. I Ilulissat og Nuuk er det kun den indrejsende, der er fundet smittet.

Ingen af de smittede er alvorligt syge og er nu i isolation i privatboliger.

Der er ikke noget der tyder på karantænebrud, men den ene af de smittede har på grund af dårligt vejr været på en omfattende rejse i en periode, hvor vedkommende må antages at have kunnet smitte videre.

Vi ved ikke, om det er den meget mere smitsomme Covid-19 Delta variant, som er kommet hertil. Det er nu den dominerende variant i Danmark og det er derfor sandsynligt, at det smitte med Delta varianten, som gør sig gældende.

Det anbefales, at rejsende på følgende flyafgange er særligt opmærksomme på symptomer på Covid-19:
• GL 781 fra København til Kangerlussuaq tirsdag den 6. juli 2021. Rejsende på rækkerne 29 – 31 samt rækkerne 41-43 har været tættest på en smittet.
• GL 427 fra Kangerlussuaq mod Narsarsuaq tirsdag den 6. juli. Flyet nåede ikke Narsarsuaq og kommer via Paamiut til Nuuk.
• GL 531 fra Kangerlussuaq til Nuuk den 6. juli.
• GL 534 fra Kangerlussuaq til Ilulissat den 6. juli.
• GL 421 fra Nuuk til Narsarsuaq torsdag den 8. juli.
• GL 4381 fra Narsaqsuaq til Qaqortoq (helikopter).

En af de smittede har været på Hotel Hans Egede i Nuuk i perioden fra den 6. til 8. juli.

Som anført er der en, der er blevet smittet her i Grønland af en af de indrejsende. Vedkommende er fuldt vaccineret. Det er velkendt, at også fuldt vaccinerede kan blive smittet og videregive smitte. Derfor opfordres også alle vaccinerede på ovennævnte fly til at være meget opmærksom på ethvert symptom på Covid-19 og straks kontakte sundhedsvæsenet ved symptomer.

Rejsende på flyet fra København til Kangerlussuaq som har siddet på ovennævnte rækker anbefales at blive testet mandag den 12. juli hvis de ikke allerede er testet. Det gælder også vaccinerede.
Rejsende på ovennævnte Dash 8 fly, som ikke allerede er testet, anbefales at blive testet på mandag den 12. juli. Det gælder også vaccinerede.